שאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

19/09/2011 | 13:47 | מאת: נועה

שתי שאלות: א. האם זה סביר שתינוקת בת 7 שבועות תאכל כל שעתיים? ב. לאחר הלידה הראשונה ממש לא הסתדרתי עם שאיבת חלב, והפעם אני מקווה כן להצליח אך לםני שאני מתחילה הייתי רוצה לקבל טיפים מתי ביממה כדאי לעשות זאת ועם איזו משאבה? כמה אמור לצאת בכל פעם? האם שאיבה אחת מספיקה להנקה אחת? תודה

הי נועה 1. בהחלט מצויין שהיא מבקשת לאכול כל שעתיים. יתכן גם שפותחת פער אחד יותר גדול ביום (לווא דווקא בשעות הלילה) אז היא משלימה את הצרכים שלה באכילות צפופות יותר. אבל באופן עקרוני הפרש של שעתיים זה תקין בהחלט בגיל הזה. כמובן כל עוד אין לך גודש, והיא עולה במשקל בצורה תקינה , ויש מספיק יציאות 2.מדוע את רוצה להתחיל לשאוב? האם זה בשביל לצאת פעם ב... לסידורים ואת רוצה להשאיר בקבוק אחד? אם זאת המטרה תשאבי בין הנקות (כשעה אחרי הנקה , ושעה לפני ההנקה הבאה). כמות החלב שיוצאת בשאיבה תלויה בהרבה גורמים : טיב המשאבה, מיומנות שלך להפעיל , יכולת להפריש חלב לגירוי של משאבה (שונה מיניקת תינוק- לוקח זמן להתרגל ובתחילה לא מופרשת כמות מספקת)- משתפר עם אימון. אם המטרה היא שאיבה כדי לחזור לעבודה, אין צורך להתחיל כל כך מוקדם . ניתן לדחות זאת עד כשבועיים שלושה לפני החזרה המיועדת. 3. לגבי סוג המשאבה המומלצת: אם אין מגבלה כספית הייתי ממליצה על Pump in style של חברת מדלה שמחירה נעה סביב 1400 ש"ח. אם זה לא אפשרי , יש משאבת Free style של מדלה שנמכרת בחנויות רבות , היא לא משאבה דו צדדית אבל עושה את העבודה יפה מאד. לא הייתי ממליצה על משאבה ידנית או פשוטה מאד, כי היא תקשה על השאיבה . זה הכל תלוי בצרכים , כמה פעמים את מתכוונת ומתכננת לשאוב בעתיד. בהצלחה

21/09/2011 | 13:48 | מאת: נועה

אני מניקה רק מצד אחד כל פעם, האם זה משנה לגבי בחירת המשאבה? האם כשאני שואבת לשאוב משני הצדדים או מצד אחד? איזה? זה שהנקתי אחרון או הנגדי? תודה רבה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה