מרקפטיזול בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

06/09/2011 | 00:00 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן 7 חודשים עדיין ניזון בעיקר מהנקה (התחלתי לאחרונה טעימות של פירות וירקות) אני סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס ורופאה אנדוקרינולוגית רשמה לי כדורים בשם מרקפטיזול. בהתוויה הרפואית של התרופה מצוין שאין ליטול אותה בזמן הנקה. התייעצתי עם רופא אנדוקרינולוג אחר והוא אמר שאכן התרופה אסורה בהנקה. בינתיים, אני מנסה לגמול את היונק שלי ללא הצלחה. א. האם מותר או אסור ליטול מרקפטיזול בתקופת הנקה? ב. האם יש טיפים לגמילה מהנקה...? תודה רבה, אפרת

הי אפרת למיטב ידיעתי התרופה חודרת אל חלב האם בקלות, אך אני ממליצה להתייעץ עם המרכז לנטילת תרופות בזמן הריון והנקה, הם המומחים לכך ויודעים הכי טוב. מספר הטלפון שלהם: 08-9779309 "הריופון". בנוסף על פי הידוע לי ישנה תרופה נוספת שניתן לקבל שאינה חודרת בקלות לחלב האם. כדאי להתייעץ עם הרופא האם ניתן לשנות את הטיפול כדי לשמר את ההנקה. באם החלטת לגמול מהנקה, לא הייתי ממליצה לעשות בבת אחת . בהדרגה להוריד כל כמה ימים הנקה אחת כדי למנוע גודש, ובנתיים לשאול מעט אם נוצרה מלאות ולחץ בשד. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה