חוסר בחלב?

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

14/07/2011 | 21:33 | מאת: נאוה

יש לי תינוקת חמודה בת שלושה שבועות. בעשרה הימים הראשונים רק הנקתי והיא הייתה לא רגועהבכלל . מסתבר שהיא ירדה 700מ גרם. טיפת חלב המליצו לעבור למטרנה או תוסף אחר. שקלו אותה לפני ואחרי הנקה היא לא עלתה אף גרם. כשהלכתי הבייתה ושאבתי כן היה חלב סביב המאה . כך שלא ממש ברור לי. נוסיף שזו הילדה השישית וכולם ינקו בכיף עד גיל כשנה ועלו במשקל יפה. בשבוע האחרון אני מניקה כל הנקה ואח"כ נותנת מטרנה והיא אוכלת אחרי הנקה עוד 90+_ .והיא רגועה והיום אחרי עוד עשרה ימים חזרה למשדקל הלידה שלה.. מה אפשר לעשות אני מרגישה שיש חלב ,אני שואבת ויש אבל בפועל אחרי הנקה היא עדיין רעבה . מה ניתן לעשות להגביר את החלב, אני ממש לא רוצה לוותר על הנקה אבל מרגישה כרגע שזה כאילו חסר ערך. אשמח לכל עצה כדי להשאר רק עם הנקה ללא התוספות מצד אחד ומצד שני שהיא תמשיך לגדול ותהיה רגועה.

הי נאוה אני מרגישה שאת מודאגת, והירידה במשקל בהחלט מצדיקה מתן תוספת. התוספת לא חייבת להיות תמ"ל בכל המקרים. אבל כל מקרה לגופו. אם זאת הלידה השישית , ואת כל שאר הילדים הנקת, הסבירות שאין מספיק חלב היא לא גבוהה. האם אחרי הנקה את מרגישה את השד מרוקן? האם את סובלת מגודש או מלאות בשד , או כאבים? אין ספק שיש צורך להפגש עם יועצת או מדריכת הנקה מקצועית שתבוא אליך הביתה ותאבחן במה מדובר. כל ילד הוא שונה באופי, באנטומיה שלו וביכולותיו. ולכן חשובה האבחנה המדוייקת והתאמת הטיפול. ארגיע ואומר שאין שום סיבה לוותר על הנקה, אבל חשוב יותר מהכל הוא לדאוג בראש ובראשונה שהתינוקת תעלה במשקל כמו שעשית. המעבר להנקה מלאה נראית אפשרית בעזרת ליווי מקצועי. נסי לבצע שאיבות בין ההנקות (5 דקות צד ימין , 5 דקות צד שמאל ולחזור לימין ושמאל). שאיבה שמשכה לפחות 20 דקות סה"כ. (איזו משאבה יש לך?) את החלב ששאבת תני לתינוקת במקום מטרנה. יש עוד הרבה דברים שצריך לבדוק. אין מספיק מידע ואני ממליצה בחום ליצור קשר עם מדריכה או יועצת באזור מגוריך. אם את צריכה עזרה באיתור אשמח לסייע בהצלחה אביגיל

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה