אי שקט וגזים אצל תינוקת יונקת בת 6 שבועות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/07/2011 | 21:28 | מאת: אמא לשלושה

שלום רב, בתי יונקת באופן מלא, בת 6 שבועות, נמצאת באי שקט ובכי שעות רבות ביום, ככל הנראה עקב גזים. סובלת יותר בהשוואה לשני ילדי הגדולים שסבלו גם הם כתינוקות.על פי רצונה יכולה לאכול כל שעה וחצי עד שלוש שעות. כל ארוחה מייצרת עוד גזים, יציאות וסבל. העליה במשקל טובה (3 וחצי קג בלידה, כיום 4.300 ג'). לתחושתי פערים של שעה וחצי בין ארוחות תכופים מדי. פעם ביום אוכלת חלב אם מבקבוק, כמות של 60 מל'. שאלותי: 1. האם זו כמות מספקת בגילה? אם כן, מדוע ההנקה תכופה? 2.בהמלצת הרופאה ואחות טיפת חלב, כדאי לרווח יותר בין האורחות לפרק זמן של 3-4 שעות,כלומר "להחזיק אותה כמה שיותר", מכיוון שאכילה תכופה מגבירה את הגזים (זה כמובן ב"ת ליישום על אף המוצץ ואמצעים אחרים, אפשרי כי בוכה מאוד). האם זו גם ההמלצה שלך? 3. מה ניתן עוד לעשות כדי להקל על סיבלה שמקשה מאוד גם עלי. ימים שלמים בידיים...

11/07/2011 | 12:52 | מאת: יעלה דגן

שלום. גזים אצל תינוקות נוצרים מסיבות שונות, יתכן שהיא לא מגיע לחלב האחורי ולכן סובלת מגזים ואי שקט. חשוב להקפיד על חיבור נכון, להכניס את העטרה עמוק לתוך הפה. לכוון פיטמה לכיוון האף (לא הפה ) להמתין לכך שתפתח פה גדול ורק אז לחברה. חשוב שתרוקן השד. כאשר מפסיקה לינוק תלחצי על השד ע"מ להזרים עוד חלב ולהגיע לחלב האחורי. כשהצואה ירוקה ורירית , זה יכול להעיד על כך שהיא מקבלת רק חלב קדמי. תדירות הנקה מומלצת היא כל שעתיים שלוש, מתחילת ההנקה. את יכולה לנסות לרווח לתדירות של שעתיים, לא כל בכי הוא רעב, אם היא לא נרגעת תניקי אותה. הכמות שאכלה מהבקבוק מתאימה למשקל כאשר התדירות היא כל שעתיים. זה לא מדד לכמות החלב שהיא מקבלת בהנקה מכיוון שהכמות בהנקה שונה ומשתנה מארוחה לארוחה. יתכן שהיא רגישה לאוכל שאת אוכלת. סיבה מספר אחת לגזים , היא רגישות לחלב פרה. נסי להוריד כל מוצרי החלב אפילו החמאה שנמצאת בשוקולד למריחה למשך כ5 כימים, אם יש שיפור תחזרי בהדרגה למוצרי חלב ותיראי איזה סוג מוצרים ועם כמה היא מסתדרת.

02/08/2011 | 12:32 | מאת: אורטל

היי קראתי ואני רוצה להמליץ לך את מה שאני עשיתי וזה : שתיתי בין 3-5 פעמים ביום חליטה של שומר ואכלתי שומר וזה עזר מאוד, אל תואכלי חומוס,שועיעית,פול,כלומר מה שעושה חל גזים מין הסתם זה עושה גם לה כי היא יונק הנקה מלאה. אני יודעת שלא ממליצים על מים לתת לתינוק אני נתתי לה כ50ccביום של תה שומר גם זה עזר לה בהצלחהההההההה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה