אי שקט וחוסר שינה של תינוקת

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

29/08/2011 | 22:02 | מאת: סבטלנה

שלום,בתי בת 3 שבועות.אני מניקה אותה, כשבוע היא מתעוררת בלילה כל שעה, יונקת מעט ושוב נירדמת.ביום משעה 12:00 וכמעט עד 18:00 היא יושנת רק עם שד וכאשר מנסים להשכיב אותה היא מתעוררת עם צרכות. אני ניסיתי לתת לה בערב לפני שינה וצהרים סימילק - בלילה היא יושנת לאחר ארוקה רק פעם אחת כ 2-3 שעות ואחר כך שוב קמה כל שעה, ובצהרים זה בכלל לא עוזר. חשבתי שאולי לא מספיק חלב אבל שעבתי - זה בדיוק כמות של סימילק שאני נותנת לה. בנוסף כאשר היא מתעוררת הרבה ואני מניקה אותה לארוחה הבאה אני מאגישה שאין לי חלב (לא הספיק להתמלא). מה ניתן לעשות? תודה מראש על העזרה

הי סבטלנה היה לי קשה להבין בדיוק את הבעיה. האם זה אי שקט בלבד? האם הוא סביב הנקות בלבד? אבל אנסה בכל זאת לעזור קודם כל חשוב להבין מה נורמאלי בתינוקות בגיל הזה. עד גיל שלושה מינימום התינוק ממשיך להתנהג כמו עובר ברחם. הוא צריך המון מגע (ויש תינוקות שצריכים מגע בלתי פוסק) , השינה לא מסודרת . לפעמים נפתח פער של שעה או שעתיים ולפעמים התינוק מתעורר ויונק פעם בשעה וחצי וכל זה תקין בהחלט. אנחנו לא יכולים לצפות שתינוק כל כך צעיר ידע לאכול לבד , להרדים את עצמו , להרגיע את עצמו ולהישאר רגוע . הם צריכים להתרגל לכל כך הרבה שינויים בהשוואה לרחם וזה לוקח זמן. תנועת המציצה בשד מרגיעה אותה ועוזרת לה להירדם, והיא צריכה להרגיש אותך כדי לישון . ברור שאת לא יכולה להיות מיטה ניידת 24 שעות ביממה ללא הפסקה - אבל צריך להבין שכל תינוק מגיע עם הצרכים שלו, עם חווית הלידה שלו וזה משפיע על החודשים הראשונים בצורה ישירה ועמוקה. אל תצפי שהיא תישן הרבה שעות רצוף, יש תינוקות שעושים זאת, הרוב- לא... אין שום סיבה לתת סימילאק אם היא עולה במשקל כמו שצריך, ויונקת בצורה יעילה. ההתנהגות הלא שקטה שלה לא חייבת להיות קשורה רק להנקה, וכמות חלב. היא יכולה להיות טמפרמנט שלה, היכולת שלה להירגע, להירדם, להישאר רגועה, התפתחות מערכת העיכול , התמודדות עם יציאות וגזים וכן הלאה אם אין בעייה בעלייה במשקל , את פשוט צריכה המון סבלנות ולהבין שזה תהליך ודורש זמן. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה