תינוק פולט לאחר כל יניקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/10/2014 | 13:44 | מאת: אמא

הבן שלי בן חודש וחצי אחרי כל יניקה הוא עושה גראפס ופולט או להפך או שרק פולט .. מדוע זה ? ומה לעשות ????

בוקר טוב אמא רוב התינוקות פולטים , ממספר סיבות: 1. מבנה הושט והקיבה ,בהתחלה הם כמו צינור ישר ,שמאפשר למזון לעבור בקלות מהקיבה דרך הושט והחוצה . ככל שהתינוק גדל , הפליטות פוחתות, כיוון שהמבנה של מערכת משתנה . מה שחשוב זה שהוא עולה במשקל , ושזה לא גורם לו לאי נוחות, אם ישנה אי נוחות או ירידה במשקל יש לפנות לרופא ילדים. 2. הוא פולט את מה שמיותר. או שהאויר ,הגראפס יוצא החוצה וגורם לפליטה. 3. גורם נוסף, זה הלחה שמציקה לו , הוא מוציא אותה עם תוכן מהקיבה . וניראה פליטה עם לחה . 4. פרפסור שמעוני הגדיר זאת כמנגנון הגנה . אם רוב התינוקות פולטים אנו יוצאים מנקודת ההנחה שזו הנורמה. חשוב ליראות שהתינוק גדל באופן תקין . בברכה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה