אחסון חלב והשימוש בו

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/09/2014 | 09:24 | מאת: יעל

שלום, במסגרת רצוני לתת כמה שיותר זמן חלב אם לבתי,אני מאחסנת כמות גדולה של חלב במקפיא. מספר שאלות: כידוע לי ניתן להשתמש בחלב במקפיא 24 שעות מרגע הפשרתו,ועדיף להפשיר אותו במקרר לילה לפני ולא במים חמים.האם 24 השעות נכללות בזמן ההפשרה במקרר?או רק מרגע שהחלב מופשר לגמרי והופך נוזלי? כמו כן,ההמלצה הנה להקפיא חלב במנות קטנות על מנת למנוע בזבוז.מכיוון שהכמויות שהקפאתי גדולות.האם ניתן לערבב שתי שקיות חלב שהוקפאו אחת עם השנייה?וזאת על מנת להשלים למנות שאני צריכה (כל עוד אני כמובן ב 24 שעות המומלצות) שאלה נוספת....קראתי לאחרונה על מחקר שבדק את איכות החלב שנשמר במקפיא והמסקנות היו שככל הנראה ישנה פגיעה בחלב אולם עדיף עדיין לתת חלב קפוא על פני פורמולה.אני מניחה שיגיע היום שבו אתן חלב שאוב קפוא בלבד.האם כדאי לשלב עם חלב טרי ולא להתבסס רק על שאוב? ושאלה אחרונה,האם ניתן לערבב במקרר חלב שאוב עם חלב ישן יותר במקרר?כמובן שלא לעבור את השלושה ארבעה ימים שהחלב במקרר.... תודה רבה (: יעל

שלום יעל ראשית כל הכבוד לך על המאמץ . לשאלתך : 1. שעות ההפשרה מתחילות מהרגע שהוא מועבר למקרר להפשרה. 2. רצוי לא לערבב שני שקיות . אפשר לתת שקית אחת ולהמשיך עם השניה. 3. אם יש באפשרותך לשלב ביום כמה מנות של חלב טרי זה מצויין, ואם לא אפשר לתת את המוקפא זה מצויין . 4. רצוי לא לערבב בין חלב קפוא לטרי . שנה טובה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה