אין שינוי לאחר הזרקת בוטוקס

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

30/08/2015 | 15:26 | מאת: שירה

לפני שלושה וחצי שבועות הזריקה לי רופאה בוטוקס ב 3 נקודות באזור בין הגבות. בעת ההזרקה יצא יחסית הרבה דם ומיד הופיעה נפיחות ואדמומיות. על אזור ההזרקה הניחה קרח. ואדמומיות חלפה לאחר כמה שעות. לא הופיע המטומה. הנפיחות נשארה השלושה ימים (מכין גולה רגישה למגע). היום, שלושה וחצי שבועות לא רואים שום שינוי. מה הסיבה לדעתך? האם כדאי להזריק שוב? תודה רבה מראש

שירה היקרה, לדעתי ולפי התאור שלך יש לי הרושם שלא הוזרק מספיק חומר ובכל מקרה הייתי חוזר לרופאה המטפלת לביקורת ומספר לה הכל. במקרים נדירים מאוד אפשר לנסות להזריק חומר מעט שונה אך עם אותו המרכיב הפעיל על מנת לגרות את הגוף והשרירים להגיב. ישנם מקרים יותר נדירים ולכן לא כדאי להזכיר אותם. בכל מקרה, בהצלחה ד"ר ממלידר, 054-4435085

06/11/2015 | 17:08 | מאת: רויטל

איך זה יכול להיות . לי לקחו 900 שקל לאיזור. מישהו יכול להסביר לי? ודרך אגב חברה שלי עשתה שם ויצא לה ממש מצויין אז החומר כניראה הוא אותו דבר....

רויטל שלום, עברתי על החומר שהצגת ונכנסתי לאתר המדובר. אחרי מחקר קצר וענייני אלה מסקנותי: ראשית ישנן אי אמיתות באתר באופן מובהק או מי שקרא את פסק הדין מיולי 2015 שכתב כבוד השופט י נועם לא מבין עברית! http://www.mirror.upsite.co.il/uploaded/files/1392_514924510a5655b976b33894ce634014.pdf אסור בתכלית האיסור למי שאינו רופא להזריק בוטוקס! מדובר בחומר אקטיבי המשפיע על מערכת העצבים הפריפרית ומדווחים בספרות העולמית מקרי מוות! כתוצאה משימוש לא נכון בחומר. שנית, החומר שמומלץ ובו נעשה שימוש הינו בשמו המסחרי נוירונוקס ואיננו מורשה לשימוש בארץ על אף שקיים נסיון עימו בעולם. מכאן נגזרות כמה עובדות: יתכן שהחומר נהדר כמו חומרים אחרים שאינם משווקים בישראל ואינם מותרים או טרם קיבלו את אישור משרד הבריאות . אולם וזהו אבל גדול וחשוב : על כל 1000 מקרים מוצלחים יתכן מקרה בודד של פגיעה ממשית! היות והחומר טרם מאושר לשימוש עי משרד הבריאות במקרה פגיעה אין למטופל כל ביטוח! כלומר אין כיסוי כלכלי מכל סוג שהוא במידה ונגרם נזק. אני מבין את הרצון למצוא פתרון יעיל לקניית חומרים שהוכחו יעילים בעולם אולם אנו חיים במדינת חוק והגבלות יבוא תכשירים רפואיים אינן מאפשרות אפילו לרופא לייבא בוטוקס! משרד הבריאות מגביל את האישור והוא ניתן אך ורק לרוקחים בעלי רשיון מיוחד ולתכשירים שהובלו לארץ בתנאים מבוקרים. בארץ כרגע 2 תכשירים מאושרים: בוטוקס ודיספורט. כרגע מדובר על יבוא ואישור תכשיר שלישי. יתכן ובימים הקרובים נמצא שמשרד הבריאות אישר את הנושא. עד אז, גם אם התכשיר נהדר אין לעשות בו שימוש מאחר וכאמור, אפילו אם הרופא המטפל מבוטח אין כל כיסוי תקף מבחינה ביטוחית בעבור המטופל לשימוש בתכשיר שמשרד הבריאות לא אישר. תוכלי להתעדכן לגבי תכשירים מאושרים באתר משרד הבריאות. לגבי המחיר שמפורסם באתר- זוהיא פרסומת, אינני יודע כמה אמת מאחוריה ואינני יודע למה רק החודש ולמה רק בראשון לציון.. תצטרכי לפנות ישירות למפרסם ולהבין את האמת מאחורי הפרסום בעצמך. מקוה שעניתי על הכל, שבת שלום ובהצלחה דר ממלידר, 054-4435085

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים