לפי הנחיות משרד הבריאות אסור לרופאי שיניים להזריק

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

12/08/2015 | 16:21 | מאת: חווה

במדינת ישראל לא מוכר תואר שנקרא רופא אסתטיקה. לפני כחודש יצאה הנחיה מפורשת של משרד הבריאות שלרופאי שיניים אסור להזריק בוטוקס למטרות אסתטיות. לא ברור לי איך אתר כמו זאפ דוקטורס מאפשר לרופא שיניים לנהל פורום לגבי הזרקות.

את לא מעודכנת והכי חשוב קראי מה כתוב בתשובה לנושא שהעלית מ 18/7/15. בכל מקרה, 054-4435085 צרי קשר ;-) דר ממלידר

06/11/2015 | 17:12 | מאת: רויטל

כמו באירופה וארצות הברית את יכולה לראות את ההחלטה...

רויטל שלום, אחרי מחקר קצר וענייני אלה מסקנותי: ראשית מי שקרא את פסק הדין מיולי 2015 שכתב כבוד השופט י נועם כדאי שידייק בפרשנותו - http://www.mirror.upsite.co.il/uploaded/files/1392_514924510a5655b976b33894ce634014.pdf אסור בתכלית האיסור למי שאינו רופא להזריק בוטוקס! מדובר בחומר אקטיבי המשפיע על מערכת העצבים הפריפרית ומדווחים בספרות העולמית מקרי מוות! כתוצאה משימוש לא נכון בחומר. אז למי מותר להזריק? לרופאים בלבד. אבוי לקוסמטיקאיות שיזריקו בוטוקס (ראשית זהו חומר במרשם רופא בלבד) כי השמועה אומרת שמישהי כבר נמצאת בכלא בגלל פעולה שכזו. קוסמטיקאיות עושות עבודה מבורכת על הצד החיצוני של העור בלבד! אסור להן לטפל בשכבות העמוקות של העור (על אף שחלקן שמות קצוץ על החוק). הבוטוקס הוא תכשיר שעובד ברמת השריר- עצב. כדאי לדעת ולהכיר את כל 47 השרירים בפנים לפני שמזריקים אותו. כדאי לדעת רפואה ופיזיולוגיה. נכון שמהצד נראה שהפעולה פשוטה. אבל כדי להזריק ברמה גבוהה כדאי שיהיה למטפל גם ידע וגם נסיון. ורצוי ביטוח, בשביל המקרה האחד למיליארד שמי ממטופליו באמת יזדקק למשהו. בנוסף, אנחנו חיים בארץ ויודעים שיש מקרים שבהם מי שאינו מורשה עוסק ברפואה, בריפוי שיניים, בהזרקות בוטוקס וכו כן מטפל לפי צו מצפונו(או חוסר מצפונו) או כן מתחזה למטפל. לא לי האכיפה ולא לי לשפוט. אני רק יכול לומר לך שאינני מפנה את קרובי משפחתי להזרקת בוטוקס אצל קוסמטיקאית על אף שאינני מטפל בהם באופן אישי וכן מפנה אותם לרופאים. מה יקרה כשרופא שיניים מזריק והדבר יגיע למשרד הבריאות? יהיה על רופא השיניים להגן על עצמו מול המשרד ולהסביר מדוע הזריק בוטוקס! יוכל להשתמש בטיעונים ופסיקות קודמות שקיימות בנושא משנת 2007. אין עד היום, למעט בעיתונות שאיננה מקצועית היתר לרופאי שיניים להזריק בוטוקס ואין באמירה זו הבעת דיעה מטעמי אלה ציון עובדה מתוך הכתוב. ברמה האישית, אני רופא שיניים ורופא כללי, בעל שני דוקטורטים ושתי רשיונות בארץ כמו גם רשיון באיחוד האירופי. כך שהדברים אינם נוגעים לי אלה כאזרח במדינה כמוך. מקווה שעניתי על הכל, שבת שלום דר ממלידר, 054-4435085

23/02/2017 | 12:09 | מאת: אלכס

אתם לא מעודכנים

23/02/2017 | 12:11 | מאת: אלכס

אתם לא מעודכנים

23/02/2017 | 12:11 | מאת: אלכס

אתם לא מעודכנים

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים