בוטוקס זריקה שניה לאחר חודש מן הזריקה הראשונה

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

01/08/2014 | 01:11 | מאת: ננה

שלום רב לדוקטור אני מעוניינת לעשות בוטוקס בימים הקרובים אולם לא אוכל להגיע בתוך שבועיים מן הזריקה הראשונה לביקורת והוספה נדרשת האם זה בסדר אחרי כחודש?יש האומרים שאם התוספת לא נעשית תוך שבועיים הגוף מייצר נוגדנים ואש לא אפטיבי. הדעות חלוקות. והייתי מבקשת את תשובתך המקצועית. עשיתי בוטוקס בעבר במצח היה מוצלח. פשוט מרגישה שצריכה אבל בגלל המצב לא יצא לי ובכל זאת רוצה. תודה רבה פתח

23/08/2014 | 23:36 | מאת: ד"ר כהן שרית

כידוע בוטוקס הינו חלבון וככזה עשוי לעורר הפתפתוחת של נוגדנים. תגובה חיסונית עשויה להופיע כאשר מרווח בין ההזרקות הינו פחות מ3 חודשים וכן כאשר מזריקים מס פעמים באותו טיפול ( כלומר יותר מפעם אחת לאחר שבועיים ממהזרקה).לפיכך מומלץ לבצע ביקורת לאחר שבועיים ובמידת הצורך בלבד להוסיף או/ו לשפר סימטריה.

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים