הצרת/הקטנת קו לסת באמצעות בוטוקס

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

10/10/2012 | 21:45 | מאת: אתי

ד"ר שרית כהן שלום, אני בת 22 וברצוני ולבצע הצרת/הקטנת לסת,בהקדם האפשרי. מגיל קטן יש לי מבנה פנים "בייבי פייס". הלחיים שלי והפנים שלי מלאות מאוד ונראות שמנות בניגוד למבנה הגוף שלי,הרזה.כמו כן, צורת הפנים שלי מרובעת הלסת התחתונה גדולה ורחבה וניראה כאילו יש לי פנים גדולות ושמנות. זה מפריע לי מאוד מבחינה אסתטית בלבד. רציתי לדעת אם הטיפול בבוטוקס יכול להקטין הרבה את הלסת שלי שלא תהיה רחבה ולא תהיה מרובעת אלא עגולה וקטנה. והאם זה אפשרי מבחינתך לעצב לי קו לסת (מבנה פנים) של דמות מפורסמת שהייתי רוצה מאוד שמבנה הפנים שלי יהיו דומות לשלה ככל הניתן. מקווה שתעזרי לי ותודה מראש.

20/10/2012 | 12:30 | מאת: ד"ר כהן שרית

אתי שלום,אכן ניתן להצר את קו הלסת ע"י הזרקה של בוטוקס/דיספורט במקרים של עיבוי של שריר הלעיסה בחלק הצידי של הפנים(שריר המסטר).הקטנת נפח השריר במקרים אילו תורמת למראה צר יותר של הלסת בחלקה הצידי.כמובן כאשר מדובר במבנה רחב של עצם ולא בעיבוי שרירי היעילות של הזרקת בוטולינים פחותה ,אם בכלל.חשוב כמובן ראשית,לקבוע את הגורם למבנה הלסת הרחב,במסגרת הבדיקה הפיזיקלית.מבנה הפנים הכולל נקבע גם ע"י המבנה הגרמי בכללותו(גם של לסת עליונה)וכן על פי פזור הרקמה הרכה בפנים.חשוב כמובן להדגיש כי מבנה זה הוא פרטני ולפיכך הציפיות צריכות להיות ריאליות.

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים