בוטוקס

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

19/11/2011 | 02:13 | מאת: יעל

אני בת 47 התחלתי להשתמש בבוטוקס לפני כשלוש שנים. בהתחלה זה השפיע יפה ועשיתי בוטוקס כל חצי שנה. לפני כשנה הזרקות הבוטוקס הפסיקו להשפיע (גם כשעשיתי בוטוקס רגיל וגם עם דיספורט). הרופא טוען שפיתחתי נוגדנים, האם יכול להיות ואם כן האם כבר לא אוכל לקבל בוטוקס יותר לעולם?

20/11/2011 | 21:24 | מאת: ד"ר כהן שרית

התפתחות נוגדנים לאחר הזרקת בוטוקס נדירה אולם קיימת. הפתרון הוא להחליף מבטוטקס לדיספורט או להיפך שכן מדובר בשני זנים שונים,כלומר אם מתפתחת עמידות לזן אחד ניתן להזריק את השניץ לא ברור לי האם השפעת ההזרקה פחתה או לא קיימת תגובתיות כללל.במקרה השני,סביר להניח שפתחת עמידות.מעניין כי העמידות הינה לשני הזנים (בוטוקס ודיספורט).קיימת פורמולציה נוספת קסאומין ,אולם זו לא משווקת בארץ.

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים