סטילאז

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

27/09/2011 | 09:27 | מאת: גלית

שלום רב לפני כשלושה חודשים עשיתי מילוי קמטים בסטילאז ובוטוקס במקומות שונים בפנים. מילוי הקמטים התבצע על ידי רופא , כך שנעשה מילוי הקמטים מספר פעמים. יש לציין שאני בת 62 ואזור המריונטות הוא הכי בעייתי.לאחר כחודש מהמילוי האחרון, התנפח לי מאוד אזור המריונטות וצידי הפה כאילו עקרתי שניים בשני הצדדים. רופא המטפל הסביר לי שזה אובר קורקשן, והזריק לי kenalog לפנים , בנוסף קבלתי פרדניזון 20 מ"ג אחד ליום לארבעה ימים ובנוסף מינוציקלין 100 מ"ג אחד ליןם ל עשרה ימים. ההרגשה בפנים מאוד לא נעימה , הפנים מעובטות נפיחות גם בצידו השמאלי של הפנים , אחרי הקנלוג לא עבר לי , שוב הגעתי לרופא לאחר חמישה ימים לאחר בדיקה נאמר לי שה לא דלקתי ושוב הזריקו לי קנלוג.אני כמעט מסיימת את האנטיביוטיקה והפנים שלי נפוחות, שני הגושים הגדולים הקשים במריונטות קצת התרכחו אבל יש עדיין נפוחות והרגשה של חומר פעיל , אי מודאגת מאוד, אשמח לשמוח חוות דעת ממומחה. אשמח לקבל תשובה לאימייל בהקדם. תודה רבה ושנה טובה.

30/09/2011 | 20:45 | מאת: ד"ר כהן שרית

גלית שלום, מספר פרטים חסרים-כגון:הסטוריה של הזרקות בעבר של חומרי מילוי קבועים כגון סיליקון?אחרים? האם הנפיחות המקומית לוותה באודם וחום מקומי?בהעדר נתונים אלה קשה לקבוע דפיניטיבית את גורם הבעיה.ככלל ,נפיחות במקום הזרקה יכולה להגרם כתוצאה מתהליך דלקתי,זיהומי,תגובת גוף זר(כאשר מדובר במעורבות של חומר מילוי קבוע כגון סיליקון אף שהוזרק שנים קודם לכן),או הזרקת יתר.כאשר מדובר בנגזרות של חומצה היאלרונית תגובות אלו נדירות,קשורות ע"פ רוב לטכניקת ההזרקה או לאינטרקציה עם חומרים קבועים ואינן קשורות לחומר המוזרק,בהנחה שמדובר בחומצה היאלורונית בעלת הפרופיל הבטיחותי המוכח.כמובן שהטיפול נגזר מגורם הבעיה.את מציינת שתחת הטיפול בנוגדי דלקת ובאנטיביוטיקה הגושים התרככו,כלומר היה שיפור.חשוב לזכור שכאשר מדובר בתהליך דלקתי /זיהומי יש להמתין לנסיגה של הבצקת שאורכת בממוצע כשבועיים.אם מדובר בהזרקת יתר-ניתן להזריק היאלורונידז,אנזים המפרק את החומצה ההיאלורונית.מומלץ שתמשיכי להיות במעקב רפואי.בהצלחה ושנה טובה.

02/10/2011 | 08:37 | מאת: גלית

ד"ר כהן שרית , שלום רב לתשובות לשאלותיך, לא הוזרק לי אף פעם סיליקון לפנים ולא חומרי מילוי קבועים אחרים. הוזרק לי כרבע מזרק רסטילן, שזה מגזרות החומצות ההילרוניות וגם ידעתי את הרופא שלי. לאחר מכן הוזרק לי סטילאז בהפרש של כחודשים כמה פעמים בהפרש של שבוע ועוד שבועיים ועוד כחודש , בהתחלה היה נראה טוב רק לאחר כחודש מההזרקה האחרונה התחילו לי התנפחויות בשני צידי הפה באיזור המריונטות כאילו עקרתי בשני הצדדים שניים, גם בצידו השמאלי של הפנים,ששם הרגשתי באמת אובר. בזמן ההתנפחות הרגשתי שהחומר עובד ותופח , הרופא אמר לי שזה אובר קורקשן.שאלתי היא, מדוע לא הוזרק לי היאלורונידז? מדוע הוזרק ליקנלוג ? לאחר חמישה ימים שוב הוזרק לי קנלוג למרות שהייתה עדיין בצקת?מדוע לא חיכו שבועיים עד לנסיגת הבצקת? הוזמנתי לעוד שבוע אולי שוב להזרקת קנלוג, אני לא מוכנה יותר שיזריקו לי קורטיזונים לפנים,לקחתי גם ארבעה קורטיזונים לארבעה ימים ואנטיביוטיקה כפי שסיפרתי קודם.אני לא שקטה לכן החלטתי לחפש מידע ואינפורמציה ממומחים. אני רוצה לציין שמהביקור הראשון לאחר הנפיחות לא רציתי שיזריקו לי קנלוג, אבל נאמר לי שזה קורטיזון מדולל וזה מפרק את החומצה ההילרונית.רוצה להסביר מה קרה לאחר הזרקת הקנלוג הראשונה: מאחר ובשני צידי הפה כאילו כל החומר התרכז והתלכד כגוש גדול וקשה , הוזרק לי לתוכו על מנת לפזר... במקביל לקחתי את האנטיביוטיקה מינוציקלין 100 מ"ג פעם ביום לעשרה ימים. לאחר חמישה ימים לא הרגשתי הטבה , הרגשתי קצת התרכחות הגוש,למעשה הפכו להיות הרבה גושים קשים במקום גוש אחד גדול קשה , יש קצת הורדת נפיחות כתוצאה מהכדור ושום זה מתחיל לעבוד ושוב לתפוח.בנגיעה עם האצבעות שלי מרגישה שהגושים נמצאים בתוך בצקת.הביקור לאחר חמישה ימים שוב אצל הרופא, בדק על ידי דקירה וניקוז אם זה מוגלתי, מאחר ולא,הרופא שוב הזריק לי קנלוג והזמין אותי לעוד שבוע אולי לעוד קנלוג.המצב שלי להיום: סיימתי את כל האנטיביוטיקה, מרגישה פחות נפיחות אבל זה לא יציב. לפעמים אני רואה כאילו צניחה קלה בפנים, לאחר מכן החומר מתעורר מרגישה השפתיים שלי , והפנים שלי כמו פיתה,כאילו עכשיו הזריקו לי סטילאז. מוזר? כן. מודאגת? בודאי. אשמח להגיע לביקור ולחוות דעת ממך ד"ר שרית. נא לשלוח לי לאימייל שלי את מס הטלפון על מנת לקבוע בהקדם ביקור. תודה רבה , גלית

11/09/2018 | 20:48 | מאת: חני

היי גלית, יש לי מקרה דומה ואני מאוד מודאגת, אשמח אם תתקשרי אלי לשמוע כיצד טופלת, אני כבר חודש שני במצב הזה. ד"ר שלום, אני הוזרקתי באזור העיניים והפנים בהדרגה, כל שבוע קצת, אחרי כחודש נוצר אלרגיה וכל הפנים התנפחו בצורה דרסטית, טופלתי ע"י אנטיביוטיקה במשך חודש וסטרואידים למשל 6 ימים, יש שיפור אך עדיין יש גודש מתחת לעיניים שלפעמים נהיה בצקתי וכואב. הרופא המטפל אומר לעשות קומפרסים ולי נמאס מהמצב הזה, מה עושים במצב כזה? זה יעבור לבד?

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים