ארטיקול

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

15/06/2011 | 21:10 | מאת: מיכל

שלום רב, בעבר הזרקתי ארטיקול בצדי האף. כיום מקום ההזרה מאוד התעבה ונעשה בולט. האם ניתן להוציא את החומר ללא השארת צלקת? תודה מודאגת

21/06/2011 | 00:11 | מאת: ד"ר כהן שרית

ארטקול הינו כידוע חומר מילוי קבוע,סינטטי,ולפיכך אינו מוכר ומתפרק ע"י מערכות אנזימטיות בגוף בשונה מחומרי מילוי טבעיים כגון נגזרות של חומצה היאלורונית וקולגן.על פי תאורך ניתן להסיק כי מדובר בתגובת גוף זר של הרקמה לחומר המוזרק.ניתן להזריק חומרים נוגדי דלקת לאזור המוזרק אולם לא להוציא את החומר.

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים