אלרגיה כתגובה למילוי חומצה

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

20/06/2023 | 13:35 | מאת: ליזי

שלום, לאור הפרסומים האחרונים בתקשורת של ידועניות שפיתחו תסמיני אלרגיה קשים לאחר הזרקת חומצה היאלרונית, ברצוני לשאול האם ניתן לעשות בדיקת אלרגיה קודמת להזרקות, כדי לשלול רגישות לחומרים? אם כן, לאילו חומרים יש לבדוק רגישות? למיטב הבנתי האלרגיה אינה מתפתחת בתגובה לחומצה ההיאלרונית עצמה, המיוצרת בגוף האדם באופן טבעי, אלא לחומרים המדללים או המשמרים המוספים לה. תודה

שלום רב, הסיכוי לפתח אלרגיה לחומר שימור או למשהו דומה בהקשר של הזרקות חומצה היאלורונית מחברה מוכרת עם אישורים תקניים הוא נדיר ביותר. סביר שהסיכוי לזכות בלוטו גדול מהסיכוי לפתח תגובה אלרגית. ככל הנראה, אנשים נוטים להשתמש במילה אלרגיה בצורה לא נכונה ומתארים תגובות שונות כ אלרגיה על אף ולא מדובר בתגובה אלרגית אמיתית. תופעות לוואי כמו בצקת, אדמומיות וכו׳ הן תופעות לוואי מוכרות בספרות שאינן קשורות לתגובה אלרגית ולעיתים קרובות נקראות אלרגיה ללא שום סיבה. זהו מקור הבלבול. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים