התרגלות השריר לבוטוקס

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

10/11/2022 | 16:33 | מאת: טליה

הבנתי ששימוש ממושך בבוטוקס יוצר מעין סבילות של השריר לחומר, והוא מפסיק להשפיע על השריר. *תוך כמה טיפולים מתרחשת הסבילות הזו? *האם שימוש בבוטוקס ודיספורט לסירוגין יכול למנוע את היווצרות הסבילות? *האם הזרקת בוטוקס לא יותר מפעם בחמישה חודשים מונעת את היווצרות הסבילות? תודה רבה מראש!

שלום רב, סבילות לרעלן בוטוליניום איננה שכיחה בעליל. אין מספיק מידע בספרות הרפואית נכון לימינו לגבי מהות היווצרות סבילות או לדרכי מניעתה. בכל מקרה, מדובר בתופעה נדירה ביותר שאיננה צריכה להטרידך לפני שקרתה. אם כבר נוצרה סבילות כלשהיא ההמלצה במחקרים להמתין תקופה ארוכה של מספר שנים ואחכ ניתן לצפות ששוב תהיה השפעה לרעלן. בברכה, דר׳ אבי ממלידר 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים