משך הזמן והפעולה של חומצה היאלורונית

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

05/02/2021 | 14:43 | מאת: הילה

היי דוקטור, עשיתי לפני 5 שנים מילוי שקעים מתחת לעיניים עם חומצה היאלורונית,והתוצאות עדיין קימות וכשאני נוגעת עדיין יש תחושה של חומר, רציתי לדעת אם החומר שאני נוגעת זה החומצה היאלורונית או הנוזלים שהחומצה ספחה ונשארו שם? כי הבנתי שהתוצאות יכולות להישאר גם לתמיד אפילו שהחומצה כבר נספגת לגמרי, זה נכון?

שלום רב, חומצה היאלורונית עוברת שינוי ליצירת יותר קשרים בין המולקולות שלה על מנת לאפשר לחומר כושר עמידה בפני פירוק עי אנזים בגוף הנקרא היאלורונידז. ישנן המון חברות המייצרות מוצרים להזרקה של חומצה היאלורונית. בדכ התוצאות להזרקת הח.ה. נמשכות כ 9 חודשים. לעיתים באיזור כמו העפעפיים התחתונים שלא זז הרבה התוצאה יכולה להימשך יותר זמן אבל בשום מקרה חומצה היאלורונית שהוזרקה כראוי לא תשאר מעל שנתיים עד כה. רק בהזרקה של גוש גדול יחסית שאיננה מתאימה לאזור העיניים יכולה להביא למצב של עמידות החומר המוזרק לאורך יותר זמן משנתיים. אולי הזריקו לך חומר אחר מחומצה היאלורונית? על מנת לודא האם ניתן למצוא שרידי חומר זר בריקמה כדאי לעבור בדיקת סונר. בברכה, דר׳ אבי ממלידר 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים