שומן עצמי לאזור הסנטר

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

31/12/2020 | 00:00 | מאת: מיקה אדלשיין

במה שונה הזרקה של שומן עצמי מהזרקה של חומצה היאלרונית לפיסול סנטר? כמה זמן שומן עצמי מחזיק? האם זה נעשה רק על ידי מנתח פלסטי או גם על ידי רופאים אסתטי, והאם הפעולה כרוכה בניתוח או שלא? על מה אתה ממליץ, מבין השניים? תודה.

שלום רב, כחומר מילוי ניתן להשתמש בחומרים שונים כמו שומן עצמוני, חומצה היאלורונית, קלציום הידרוקסיאפטיט ועוד. פעולת קצירת השומן העצמוני מחייבת ניתוח באתר תורם. מחקרים רבים דיווחו טווח רחב של עמידות השומן העצמוני באתר הזרקתו. למעשה מהעלמות מוחלטת של השומן ועד המצאותו באתר ההזרקה שנים רבות אחרי הפעולה ובכמות של עד 80% מהכמות המקורית שהוזרקה. רוב המחקרים מעידים שבין 30 ל 50 אחוזים מהשומן המוזרק נשאר לאורך טווח של חודשים עד שנים. כל מקרה לגופו ולכן אין המלצה חד משמעית לבחירת חומרי המילוי והשילובים בינהם. נהוג לשלב הזרקת שומן עצמוני עם ניתוחים אחרים כמו מתיחת פנים. במקרים שעדיין אין אינדיקציה לניתוח ניתן בהחלט להמנע מניתוח ולהשתמש בחומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית. בברכה, דר׳ ממלידר 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים