לופוס( SLE) והזרקות בוטוקוס /חומצה הילאורנית

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

09/05/2020 | 12:58 | מאת: shir

הי, אני מאובחנת SLE (ברמה מעבדתית בלבד), עם רקע אונקולוגי וברצוני לשאול האם ניתן לעשות הזרקות בוטוקס וחומריי מילוי בפנים מבלי להסתכן?האם יש חומרים שמומלצים באופן מיוחד ביחס לנסיבות? תודה.

שלום שיר, ראשית העובדה שציינת שהאבחון שלך ל זאבת הוא מעבדתי - כלומר תת קליני ואינו בא לידי ביטוי בחיי היום יום שלך משחקת בהחלט לטובתנו. במצבים שונים של זאבת עדיין אפשר לטפל עם חומצה היאלורונית ועוד טיפולים שמרניים שונים. לפי כך כנראה שבמצבך לא צפויה סכנה רבה יותר מלאדם בריא ולכן סיכויי ההצלחה שלנו בטיפולים יחד הם טובים. בנוסף, לא מוכרת בספרות התווית נגד להזרקת רעלן בוטולינום לסובלים ממחלות אוטואימוניות כמו זאבת. אשמח להיפגש ליעוץ פרונטלי במרפאה. בברכה, דר׳ אבי ממלידר 077-8181-087

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים