קרם רטין A בהנקה

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

27/04/2011 | 09:16 | מאת: שרי

שלום, יש לי תינוקת בת 11 חודשים והיא עדיין יונקת. אני בת 40 ורוצה להתחיל להשתמש בקרם שיעזור לקמטים. באיזה סוגי קרמים אני יכולה להשתמש? הבנתי שיש בעיה עם קרמים שרוקחים עם רטין A. מה לגבי קרמים שקונים בפארמים? תודה

02/05/2011 | 08:11 | מאת: ד"ר כהן שרית

משפחת הרטינואידים ( כגון רטין A)נכללת בקבוצה של קטגוריה C -כלומר אסורה בשמוש בהריון ובהנקה.עבודות מורות שכאשר טרטינואין ניתן באופן ססטמי (כגון תוך פומי)הוא טרטוגן-כלומר גורם למומי עובר.(על אף העובדה ששמוש חיצוני גורם לספיג זניחה אנו נזהרים). בתקופות אלו אפשר להשתמש בתרכובות המבוססות על חומצות אלפא הידרוקסי(מרשם רופא) או בתכשירי מדף-בהתאם לסוג העור.מומלץ לודא שהקרם / משחה מותרים בהריון/הנקה.

10/10/2014 | 17:21 | מאת: טל

שלום, בני הינו תינוק יונק בן שלושה שבועות. בטעות מרחתי קרם המכיל רטינול באופן חד פעמי, דוגמית שהיתה לי בבית, 5 מ"ל. האם יש סיבה לדאגה? למחרת התנהג קלא כהרגלו ולא היה חיוני. האם כמות כזו היא זניחה או שישנה סיבה לדאגה? תודה מראש!

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים