כמה זמן מחזיקה חומצה היאלורונית

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

23/02/2018 | 12:36 | מאת: יפית

שלום ד"ר 1.כמה זמן החומצה נשארת בגוף, כלומר מתי כבר ניתן לדעת בוודאות או לפחות להניח שאיננה? 2.האם יש שוני בעמידותה בין אזורים שונים כמו שפתיים או קמטי חיוך? 3.האם ייתכן שהזרקה בשפתיים מחזיקה מספר שנים?

שלום רב, לעיתים חומצה היאלורונית יכולה לתת תוצאה למשך זמן ארוך. בדכ, ולפי מחקרים משך הפעולה הממוצע בהזרקה בפנים היא לכשנה. מנסיוני, קיימים הבדלים ניכרים במשך הפעולה מאדם אחד לאחר לפי כמויות ואזורי הזרקה. בדכ הזרקה בשפתיים משפיעה לזמן קצר יותר משום שהן מאוד מוביליות- הן זזות הרבה במהלך היום באכילה ובדיבור. ככל שמזריקים כמויות גדולות יותר משך ההשפעה רב יותר ולכן ייתכן והזרקה בשפתיים תשפיע לזמן רב - כבר ראיתי מקרים שלפחות השפעה חלקית נמשכה יותר משנה וחצי כבר מה מזרק הראשון והיחיד אך זהו לא הכלל. אגב, משק המים וההורמונים בגוף משפיע מאוד על משך זמן ההשפעה של הזרקת חה. בברכה, דר׳ ממלידר אבי

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים