הזעת יתר בפנים בבת 5

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

08/07/2017 | 19:47 | מאת: אמא

שלום, ביתי סובלת מהזעת יתר ממוקדת בפנים (באזור שמתחת לעיניים). התופעה התחילה מאז היתה תינוקת ובולטת מאד. למשל בנסיעה משפחתית ברכב, כשאף אחד מאיתנו לא מזיע כלל, היא יכולה לנטוף זיעה. או כמעט חם היא מיד מתחילה להזיע. בחורף אין הזעה בכלל. לאחרונה החלה להחשף להערות של ילדי הגן להזעה ואני חוששת מההשלכות החברתיות ומפגיעה בדימוי העצמי בעתיד. מהו הטיפול היעיל ביותר בגיל כזה? והאם יש צפי שהתופעה תחלוף באופן ספונטני עם ההתבגרות. תודה רבה

שלום אמא, התופעה מוכרת וקיימת בשכיחות של עד 3% בילדים לפי מחקרים ויתכן שיותר בגלל חוסר דיווח. קיימים טיפולים שונים ניתוחיים ולא ניתוחיים כמו תרופות בבליעה, משחות במריחה מקומית וכו׳. כדאי לפנות לרופא עור בקופת חולים או לרופא ילדים. בברכה, ד״ר ממלידר אבי 054-4435085

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים