חומצה היאלורונית נגד קמטים

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

20/04/2011 | 16:31 | מאת: ענת ארגוב

האם ישנם מאכלים המכילים חומצה היאלורונית ומה אורך זמן יעילותה של חומצה היאלורונית לקמטי שפתים?

25/04/2011 | 19:33 | מאת: ד"ר כהן שרית

חומצה היאלרונית מצוייה במגוון רחב של רקמות בגוף.50% מכלל החומצה ההיאלרונית מצוי בעור ובאופן פרטני יותר במשתית החוץ תאית-חלק מרכזי של העור.משמשת לליחוח ( ע"י ספיחת מים) ומקנה גמישות לעור .עם הגיל כמות החומצה ההיאלרונית פוחתת.זמן שרידות חומר מוזרק תלוי במספר רב של גורמים- כמות האנימציה (תנועתיות) באזור המוזרק,סוג העור ,גיל,עומק הקפל.ע"פ רוב משך השרידות נע בין 6-10 חודשים ( ארוך יותר באזורים עם תנועתיות נמוכה כגון לחיים).מחקרים רצנטיים מורים כי הזרקת ח.ה. מאיצה ייצור קולגןעצמוני ע"י שפעול תאים מיוחדים-פיברובלסטים האחראים לייצור סיבי הקולגן והאלסטין.מכאן ניתן להניח כי קיים אפקט מצטבר שאינו תלוי במשך שרידות החומר המוזרק בלבד.

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים