מעקב, צילומי CT, ובדיקות דם - מחלימה מסרטן שחלות

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

05/09/2012 | 17:50 | מאת: יעל

חליתי לפני שנה וחצי, נותחתי וקבלתי 6 טיפולי כימוטרפייה. במסגרת מחקר קבלתי 12 טיפולים ביולוגיים בעירוי ( 6 יחד עם הטיפולים הקונבציונליים + 6 רק טיפולים ביולוגיים בעירוי) במסגרת המחקר (3 שנים) הסכמתי למעקב של בדיקות דם ו- CT כל 3 חודשים. האם יש "סכנה של הצטברות קרינה" ? האונקולוג טוען שאם זה במסגרת המחקר "כנראה זה בסדר"... רופא המשפחה קצת מסתייג מקביעה זו. מה דעתך ???

06/09/2012 | 14:13 | מאת: ד

שלום יעל, התשובה לשאלה שאת שואלת תלויה במספר גורמים: 1. בסוג הספציפי של הסרטן ממנו את סובלת. יש סוגים של גידולים בהם המעקב השגרתי המומלץ סמוך לגילוי והטיפול הוא על ידי הדמיה (כדוגמת CT) אחת ל- 3 חודשים . 2. סוג הCT עליו מדובר (איזה איבר בגוף מדמים, באיזה פרוטוקול/ מיכשור) כל אלה קובעים את כמות הקרינה המועברת בזמן הבדיקה . 3. יש גם חשיבות לגיל שלך (נזקי הקרינה הם מאוחרים ולכן יש חשיבות לתוחלת חיים משוערת כששוקלים נזקי קרינה). כשלוקחים בחשבון את כל המשתנים האלה ניתן לשקול אם המניעה של החזרה/ התפשטות הגידול שלך על ידי מעקב צמוד עולה על הסיכון שבהצטברות הקרינה הכרוכה ב 12 בדיקות CT אלה. אני מציעה שתבררי את התשובות לשאלות ספצפיות אלה בשיחה עם האונקולוג שלך. תודה על פנייתך. ד"ר מיכל חביב

19/09/2012 | 11:59 | מאת: יעל

האם טכנאיי הרנטגן יכולים לספק מידע מספיק אמין לגבי עצמת הקרינה ומהות המיכשור? הבדיקה היא ct של האגן.

מנהל פורום החלמה מסרטן