שעלת

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

07/04/2011 | 21:52 | מאת: דפנה

שלום רב ברצוני להבין איך לנהוג בסביבה שבה נמצאים חולי שעלת. אני בת 63 ולפני 5 שנים טופלתי בכימותרפיה בעקבות גילוי סרטן שד. האם חיסונים שקיבלתי בעברי כולל שעלת עוד תקפים?ומה ההתיחסות לאפשרות ההתדבקות בבשעלת ? תודה דפנה

בוקר טוב, לא נעשו מחקרים שבדקו האם אנשים שטופלו בעבר בכימוטרפיה מצויים בסיכוןגבוה יותר לחלות בשעלת, אבל זה ברור שלכל אדם כדאי להימנע מלהדבק בשעלת (לא רק למחלימים מסרטן), ובודאי לאנשים שקבלו כימוטרפיות מסויימות או הקרנות לאיזור החזה והצואר. לכן: א. כדאי להימנע ממגע עם אנשים חולי שעלת (אם אפשר)- לא חייבים ללכת לבקר חברים שלבן שלהם יש שעלת דוקא עכשיו. ב. מבחינת חיסונים: אם קבלת את כל החיסונים הנהוגים כנגד שעלת בילדות כמקובל לפי המלצות משרד הבריאות, אז כדאי בתור מבוגר לקבל עוד פעם אחת חיסון לשעלת במינון מופחת (Tdap)- לפי המלצות של המרכז למניעת מחלות (CDC) האמריקאי לשנת 2011 (ואח"כ מדי 10 שנים חיסון לטטנוס-דיפטריה, Td). אפשר להשיג חיסון כזה בתחנות טיפת חלב. צריך לזכור שהחיסון (אף חיסון בעצם) לא מונע ב100% הדבקות בשעלת. אני מקוה שזה מבהיר קצת את התמונה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן