האם ניתן להדבק

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

13/05/2012 | 00:36 | מאת: שיר

האם ניתן להדבק בסרטן הלימפומה או הווירוסים המלווים יחד עם הסרטן בנשיקה או בשהיה עם אדם באותו חדר ? האם ישנה דרך כלשהיא להדבק ?

שלום שיר, לא נדבקים מלימפומה ( שהיא קבוצה מאוד גדולה של מחלות- ולא מחלה אחת). קיים וירוס מסויים שקשור לסוג יחסית נדיר של לימפומה. הוירוס הזה מאוד שכיח ורוב האנשים נדבקים בו בגיל הילדות, וכאמור רוב רובם העצום לא מפתחים לימפומה ( הסוג הספציפי הזה נדיר). לכן אם מה שמטריד אותך הוא שתקבלי נשיקה מחולה לימפומה ובעקבות זאת תפתחי לימפומה בעצמך- זה לא מה שצריך להטריד אותך. הסבירות לכך היא על גבול האפסית. וחוץ מזה לחצות כביש , לנהוג במכונית או סתם ללכת בפארק בשעות הלילה מסוכן יותר- ואני מניח שאת יוצאת מהבית. שיהיה לך יום טוב, צחי

14/05/2012 | 00:23 | מאת: שיר

אני מבינה מתשובתך כי בנשיקה לא ניתן להדבק מסרטן הלימפה?! האם הבנתי נכון? השאלה הבאה שלי היא האם הסיכוי להדבק בווירוסים הקשורים לסרטן עולה ברגע משע עם חולה סרטן הלימפה מאשר עם אדם רגיל או שגם בזה אין סיכוי להדבק?

מנהל פורום החלמה מסרטן