קורס צלילה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

15/04/2012 | 23:29 | מאת: ספיר

החלמתי מסרטן לימפומה הודגקין רמה 4 עברתי ביקופ וABVD, סיימתי טיפולים לפני כמעט שלוש שנים וכעת בריאה ברוך ה'. כשהייתי במרכז ד"ר צחי גור אמר לי שהדבר היחיד שאולי אני מוגבלת בו ולא טוב לעשות זה קורס צלילה. הסברת לי שהסיבה היא שיש חומר בכימותרפיה שנשאר בגוף כמה זמן אחרי הטיפולים והוא מגיב לא טוב עם החמצן שצוללים איתו (מקווה שאני זוכרת נכון ולא עירבבתי...) שאלתי היא: כמה זמן הכימו נשאר בגוף? האם כעת אחרי 3 שנים מתום הטיפולים אוכל לעשות קורס צלילה??? (בתודה ספיר:)

שלום ספיר, בלאומיצין (הB של הABVD) עשוי להגיב עם חמצן. מקובל שאסור לבצע צלילה עם בלוני חמצן לפחות שנה אחרי הטיופלים אך יש הממליצים להימנע יותר זמן מכך. אין מידע רפואי מהימן לגבי משך הזמן שיש להימנע מקורס צלילה, ולכן לא ניתן לתת המלצה ברורה בנושא.כיון שאת כבר 3 שנים מסיום הטיפולים ההחלטה אם להימנע מקורס צלילה או להשתתף בו היא בסופו של דבר שלך. שיהיה בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן