מחלימה מסרטן רקטום ואספירין

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

03/04/2012 | 17:03 | מאת: ליאורה

שלום, קראתי בעיון את כתבתך על אספירין. חליתי באדנוקרציומה של הרקטום. שלב 3. עברתי ניתוח, כמו והקרנות. םיימתי לפני 18 חודשים, אני מטופלת בסטטינים, וכתוצאה מכך הכולסטרול בנורמה. האם עלי לקחת אספירין?

שלום, אין כיום הנחיה חד משמעית ליטול אספירין למניעת סרטן מעי גס. צריך לזכור כי לאספירין גם סיכונים- כמו דימומים למיניהם. השאלה האם לקחת אספירין או לא צריכה להביא בחשבון את מכלול מצבך הרפואי- למשל, גילך, האם את מעשנת, האם את סובלת גם מסוכרת או יתר לחץ דם, האם היו לך קרובים שחלו במחלות לב או ארועים מוחיים בגיל צעיר מ65, וכדו'. אם יש לך הרבה גורמי סיכו למחלות לב (כמו אלה המתוארים לעיל) הייתישוקל בחיוב אספירין. אם לעומת זאת את בריאה ובסה"כ מעירה לא מעשנת ואין לך היסטוריה משפחתית של מחלות לב וארועים מוחיים ורק יש לך קצת כולסטרול גבוה- לא הייתי לוקח אספירין. אין כאן שחור ולבן ברורים. שיהיה לך בהצלחה, צחי

04/04/2012 | 07:55 | מאת: ליאורה

תודה רבה וחג שמח

מנהל פורום החלמה מסרטן