CA 15-3

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

29/12/2011 | 18:28 | מאת: יאנה

שלום רב, לפני כשלוש שנים עשיתי בדיקת CA 15-3- הייתה תקינה החל מ-19/06/11-מעל הנורמה, תוצאה- 26.67 13/09/11 -28.37 עכשיו -29.94 כול הבדיקות תקינות! -בדיקות שד, מיפוי עצמות מה ניתן עוד לבדוק? לאיזה מומחה ניתן לפנות?(אולי באופן פרטי?) לדיברי רפאה משפחה שלי יש רק להמתין...אך השאלה למה? תודה מראש, יאנה

ערב טוב, CA 15-3 ככל בדיקה אחרת של סמנים גנטיים היא בדיקה גרועה לאבחנה של מחלה סרטנית, ומשמשת בעיקר למעקב אחר אנשים שהיה להם בעבר סרטן ( כלומר- אם מישהו אובחן עם סרטן וגם היה לו בזמן האבחנה ערך גבוה של אחד הסמנים הגנטיים, ולאחר הטיפולים הערך ירד מאוד, אפשר לעקוב אחר הישנות המחלה אם הערך של סמן גנטי מטפס שוב). כשיטה אבסולוטית לאבחון סרטן, שימוש בסמנים גנטיים הוא טעות. עשית בדיקה שלא היית צריכה (כי כאמור זו לא בדיקה לאבחנה אלא למעקב אחר חולי סרטן) ועכשיו את "תקועה" עם תוצאות שאף אחד לא יודע מה לעשות איתם. אם כל הבדיקות שבוצעו עד כה תקינות ( ואינני יודע אילו בדיוק עשית, מה גילך, מה שאר הנתונים הבריאותיים שלך וכו') כי אז הרופא שלך כנראה צודק- ויש רק לעקוב ולראות מה מצבך. צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן