האם כאבים בשד שהיה חולה צריכים להדאיג אותי??

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

25/08/2011 | 14:00 | מאת: נעמה

אני כבר שנה אחרי ניתוח למפקטומי, כחצי שנה אחרי הכימו וכחודשים מסוף ההקרנות בשבועות האחרוני כואב לי השד המטופל ובית השחי ,במישוש שלי אני לא מרגישה כלום.. זה טבעי? או שכדיי למהר לכירוג? או במילים אחרות,אני סתם חרדה או שיש לזה מקום? חשוב לציין שבבדיקות בסוף הכימו הכל היה נקי ויפה...

שלום, זה בהחלט יכול להיות דבר נורמלי.לפעמים דוקא אחרי הטיפולים מופיעים כאבים- ביחוד אחרי הקרנות- כי הרקמות הנורמאליות של עור ושרירי החזה מגיבות לקרינה באיחור מסוים. לכן בהחלט יכול להיות שהכאבים שלך עכשיו הם חלק מהתגובה המאוחרת הזו לקרינה- שהיא תגובה "נורמאלית". בכל מקרה כדאי שיראה אותך רופא ולא תסתמכי רק על תשובה בפורום באינטרנט. בגדול לא הייתי נכנס להיסטריה, אבל שרופא יראה אותך. צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן