חרדה שמא הסרטן חזר

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

26/12/2012 | 18:00 | מאת: שושנה

שלום לפני כחצי שנה התחלה לכאוב לי היד ואורתופד קבע שזה טניס-אלבו, המצב החמיר והכאב התפשט( פעמיים הזרקת סטרואידים לא הועילה). כעת מרגישה כאבים גם בשכם ובצלעות. פוחדת לגשת להמטואונקולג . יש דברים שאפשר לבדוק לפני שרצים לרופא שכל כך חסיד של בדיקת מוח עצם? אין לי כוחות שוב לסרטן.

27/12/2012 | 09:38 | מאת: ד"ר מיכל חביב

שלום שושנה ותודה על השאלה . כאב ממושך שמחמיר על טיפול הוא בהחלט סיבה להמשך בירור. לא כתבת איזה בירור עברת אבל יש צורך בהדמיה של האזור ( על ידי צילום / CT למשל בתור התחלה ) ובדיקות דם . חשוב מאוד שתפני בהקדם עם התלונה לרופא המשפחה שלך שיוכל לבדוק אותך,להחליט על המשך הבירור ועל הצורך להפניה להמטואונקולוג . עצם העובדה שאת מבררת את הכאב לא אומר שחלית שוב אלא שאת בודקת את הנושא בצורה אחראית כמו שמתבקש במצבך .

מנהל פורום החלמה מסרטן