זומרה כטיפול מונע לגרורות

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

04/11/2012 | 11:42 | מאת: יעל

שמעתי שיש המלצה לנשים לאחר סרטן השד לא גרורתי שמקבלות טמוקסיפן להוסיף לטיפול זומרה. האם כדאי?

13/11/2012 | 10:58 | מאת: ד"ר מיכל חביב

הי יעל הטיפול שאת שואלת עליו ( טיפול בזומרה כתוספת לטמוקסיפן או ארימידקס לסרטן שד לא גרורתי ) לא ניתן כיום כטיפול שגרתי. ב-2011 פורסמו תוצאות מחקר ראשוני של טיפול כזה בעיתון הרפואי המכובד New England Journal of Medicine שלא הראו יתרון משמעותי, לעומת תופעות לוואי אפשריות משמעותיות של התרופה ולכן מסקנת החוקרים היתה שאין הצדקה לשימוש שגרתי גורף בפרוטוקול זה . נראה יתרון מסוים בעיקר בתת קבוצה של נשים 5 שנים לאחר הפסקת המחזור. מחקר אחר שהתפרסם בעיתון זה ב 2009 הראה יתרון בנשים מעל גיל 40 בלבד שטופלו במקביל בתכשירים הורמונליים חזקים מדכאי אסטרוגן במקביל (ZOLADEX ) לסיכום הנושא עדיין בויכוח בספרות הרפואית, וניתן עד כה במסגרת מחקרים קלינים . אני ממליצה לך גם להתייעץ עם האונקולוג שלך על הנושא. בברכה, ד"ר מיכל חביב

מנהל פורום החלמה מסרטן