חום מתחת לנורמה

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

01/10/2012 | 23:11 | מאת: דעה

שלום רב! מזה כמה חודשים אני מתעוררת עם חום של 35.1/2/3 אצה להכין לי קפה לחמם את גופי ובמצב הטוב לקראת הצהרים חומי נורמאלי.(36.6).לעיתים החום עולה מעלה מעלה ומגיע עד 38.0.אציין שבשל הקרנות לראש,שפגעו בבלוטת יותרת המוח אני נוטלת סטאראידים מלאכותיים (10 מ"ג ליום)וכן שבשתי זרועותי מאחור התםתח סוג של נגע גדול בתהן,שאיש לא ראה עד היום. נבדקתי על ידי רופא עור ועשיתי לפחות 5 ביופסיות (שאחת מהן בלחי -ללא קשר לזרועות התגלתה כמלנומה).לאחרונה ביצעה ההמטולגית המטפלת בי בדיקת מח עצם. כיצד עלי לפעול כשחומי כה נמוך,ברור שאני לא חשה במיטבי עם החום הנמוך אשר יכול ללוות אותי ימים שלמים? אודה לתשובה ואאחל שנה של הפתעות טובות דעה

10/10/2012 | 10:08 | מאת: ד"ר מיכל חביב

שלום דעה . בשאלתך את מארת הפרעה בויסות חום הגוף .לפני שחושבים על טיפול בתופעה הכרחי לברר את סיבתה. לירידה בחום הגוף אצלך יכולות להיות מספר סיבות : 1. בעיה בויסות הורמונלי הקשורה להקרנות - ירידה בפעילות בלוטת יותרת המוח עקב ההקרנות,ירידה בפעילות בלוטת האדרנל או התריס, הפרעה בפעילות אזור ההיפותלמוס במח ( הסמוך ליותרת הכליה ויכול גם הוא להפגע מההקרנות). 2. זיהום כלשהוא (ויראלי או חידקי) - את חשופה יותר לזיהומים עקב שימוש קבוע בסטרואידים . 3. תרופות ( למשל תרופות לסכרת, לדכאון או חרדה, או לכאבים כרונים יכולות לגרום לירידה בחום הגוף אך לא לעליה) חשוב לציין שחום גבוה ממושך (כמו 38 מדי יום שאת מתארת) יכול להיות קשור יכול גם להוות סימן של מחלות דלקתיות או ממאירות פעילות (למשל לוקימות או לימפומות) לכן חשוב מאוד שתראי את הרופא המטפל (רופא משפחה או המטולוג) בהקדם לברר מה הסיבה אצלך לחוסר הויסות ולטפל בה בעת הבדיקה הכרחי לציין ולהראות לרופא את הנגעים הגדולים החדשים בזרועות. כל נגע חדש שגדל ומתפתח מהר מחייב בדיקת רופא ! ד"ר מיכל חביב

מנהל פורום החלמה מסרטן