היפרברית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

22/05/2002 | 17:13 | מאת: רוני

אשמח לדעת למה עוד משתמשים בתא לחץ, שלא לריפוי פגיעות צלילה? רוני

23/05/2002 | 01:11 | מאת: adi

רוני, אני מכירה מישהי שיש לה פצעים (כיבים) כל הזמן ברגליים והיא מטופלת לאיחויים (ללא רקע של סכרת( עדי

שלום עדי, התקשרי נא למרכזנו, נשמע פרטים ונוכל להשיב לך בהרחבה.

23/05/2002 | 08:33 | מאת: אייל

רוני בוקר טוב!! מומלץ ביותר להכנס לאתר של תא לחץ ( רפואה היפרברית ) על מנת לקבל תשובה לשאלתך בצורה יסודית

שלום אייל. בתוך תא הלחץ, בלחץ סביבתי מעל 1 אטמוספרה מוחלטת, תוך כדי נשימת 100% חמצן, ניתן להגיע לרמות חמצן גבוהות מאוד בדם וברקמות השונות. כמות עצומה זו של חמצן מפעילה מנגנונים פיזיולוגים שונים העוזרים בריפוי בעיות פתולוגיות רבות הנובעות מחוסר חמצן ברקמות. למשל חולים סכרתיים אשר כתוצאה מסיבוכים בכלי הדם הקטנים בעקר בגפיים תחתונות, סובלים מפצעים קשיי ריפוי. תוכל למצוא באתר את רשימת כל הוריות הטיפול הנמצאות בסל השירותים של משרד הבריאות.

נסיון

27/05/2002 | 11:25 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לך רוני, תא הלחץ משמש כמכשיר רפואי בעזרתו ניתן להעלות את כמות החמצן בדם וברקמות לערכים גבוהים ביותר (עד פי 20 מהערכים הנורמאלים). זאת אנו מקבלים כאשר החולים נושמים 100% חמצן בתוך התא בלחץ סביבתי הגבוה מאטמוספרה מוחלטת אחת. כמויות גדולות אלה של חמצן המוססות בפלסמה ועוברות דיפוזיה לרקמות, גורמות לשרשרת תהליכים פיזיולוגים המהווים את עיקרי המנגנון הטיפולי בהם: העלאת רמת החמצן ברקמות הסובלות מחוסר חמצן. כיווץ כלי דם עורקיים ועקב כך הפחתת בצקות וספיגתן. שיפור תפקוד השורה הלבנה ומלחמתה בזיהומים. עידוד מלחמה בזיהומים הנגרמים על ידי חידקים "שונאי חמצן", אנאארובים. עידוד יצירת כלי דם חדשים. זירוז ריפוי פצעים קשיי ריפוי. הקטנה וספיגה של בועיות גז. הפחתת נזק מרעלים שונים כמו CO ועוד. ישנן 15 הוריות טיפול מוכחות מקובלות ומאושרות על ידי משרד הבריאות ונמצאות בסל השירותים על פי חוק הבריאות הממלכתי. הוריות הטיפול מחולקות להוריות טיפול דחופות בהן הזמן עד תחילת הטיפול הוא קריטי, ככול שיקצר כך היעילות הטיפולית תגבר, ולהוריות טיפול כרוניות בהן החולים, בדרך כלל אלקטיבים, מגיעים לטיפולים כל יום למשך כ30 טיפולים קצרים ולעיתים יותר. ניתן למצוא את הרשימה המלאה בתחילתו של אתר זה. מחקרים רבים ובאופן שותף נעשים אצלנו בארץ ובמרכזים שונים באירופה ובארצות הברית בנושאי הוריות טיפול חדשות לטיפולים בתא לחץ שאינם קשורים לענף רפואת הצלילה. נושאים שונים נחקרים ובינהם מתחום הפתולוגיות והפגיעות במערכת העצבים המרכזית, לא ירחק היום ותחום הוריות הטיפול בתא הלחץ יתרחב ויגדל יותר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)