סיכוים בטיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/12/2002 | 16:40 | מאת: נטלי

אני מעוניינת לדעת מה הסיכונים לטפול בתא לחץ, מדובר בחולה סכרת אשר הטיפול ניתן לו עקב פצע שאינו מגליד כתוצאה מתאונה וניתוחים

06/12/2002 | 15:21 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לנטלי, תופעות הלוואי של הטיפול בתא הלחץ או כפי שאת קוראת להן "סיכונים", ברמה הכללית הן זניחות ונשלטות לחלוטין במיחד כאשר מדובר בצוות מקצועי ומיומן המפעיל את מערכות תא הלחץ. סה''כ מדובר בעיקר בבעיות אזניים וסינוסים כתוצאה מקושי בשוויון לחצים ואפשרות נדירה של תופעות הלוואי של מינוני חמצן גבוהים. בהדרכה נכונה והשגחה צמודה של החולים ניתן למנוע לחלוטין את הבעיה הראשונה והשניה. יחד עם החולים בתוך התא נמצאת אחות או רופא (לפי הצורך) ואם רק אחות בפנים, רופא בשעת הצורך יכול להכנס לתא תוך כדקה ומחצה. כל חולה וחולה נבדק בקפדנות לפני תחילת סדרת הטיפולים ומצבו הרפואי נלקח בחשבון לפני שניתן לו הטיפול בעזרת נשימת מינוני החמצן הגבוהים בתוך התא וכל חולה יכול לקבל את המינון הספציפי הטוב בשבילו. בתחילתו של האתר יש תאור התא ותוכלי להתרשם שהחולים נמצאים באווירה מוגנת מאוד ובידים מקצועיות.

12/12/2002 | 14:44 | מאת: נטלי

תודה רבה על ההסבר והסבלנות

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)