פצע לא מגליד-טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/10/2002 | 19:39 | מאת: ירון

קיים פצע ברגל שאינו מגליד ולפי הרופא כנראה יש בעיה בכלי דם. אין סכרת, סובל מעודף משקל ועישון חריף בן 45. אני מבקשת לדעת באם ידוע היכן אפשר לקבל מידע מקיף בנושא והאם מכוסה בבטוח הבריאות של קופ"ח כולל המשלים. ההתיחסות שראיתי בפורום נגע יותר לנושא של פצעים של סכרת בעוד שאצלו לא מדובר בסכרת. בתודה מראש.

08/10/2002 | 21:05 | מאת: gil

ירון לפני כמה זמן קראתי בידיעות אחרונות על מכשיר ואקום בשם VAC של חברת כמיטק שעוזר בסגירת וריפוי פצעים קשיי ריפוי. למה שלא תפנה אליהם ותבקש פרטים. בכתבה כתוב שהם עזרו להרבה אנשים. גיל

10/10/2002 | 15:46 | מאת: דר' יהודה מלמד

לירון וגיל שלום, פצעים קשיי ריפוי עלולים להגרם מפתולוגיות, מחלות שונות, סיבוכי הסוכרת זו רק אחת מהם. אמצעי הטיפול הם מגוונים ורבים וצריך לדעת לכוון את האמצעי הטיפולי המתאים לבעיה הפתולוגית שבעטייה נגרם הפצע. מכשיר הווקום למשל מתאים לטיפול מקומי בפצעים בהם קיימת הפרשה רבה ביותר. תא הלחץ מתאים בעיקר לפצעים בהם עיקר הבעיה היא כתוצאה מחוסר אספקת חמצן מספיק לרקמה למשל עקב בעיה באספקת הדם הפריפרית. גורמים אלה ואחרים ניתן לגלות בבדיקה מיוחדת במרפאה לריפוי הפצע של בית החולים ועל פי הבדיקות להפנות לטיפול המתאים ביותר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)