מחלת פרתס וRSD

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/09/2002 | 16:38 | מאת: גלילי

האם טיפול בחמצן בלחץ יתר, נמצא יעיל יעיל במחלת פרתס ובמחלת RSD

10/10/2002 | 11:47 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לגלילי, מחלת פרתס היא למעשה תהליך של נמק אווסקולרי אבל אצל ילדים. הטיפול בתא הלחץ בשלבים ראשונים של תהליך פתולוגי זה אצל מבוגרים נמצא יעיל ביותר עד כדי כך שבשלבים ראשונים (דרגה I ודרגה II ב - MRI ) אפשר להגיע לריפוי מלא. אצל ילדים חולי פרתס אין עדיין נסיון טיפולי מספיק היכול להוכיח יעילות טיפולית בעזרת טיפולים בתא לחץ. במידה ומדובר במקרה ספציפי, מציע לך לפנות למרפאה האורטופדית בבית החולים רמב''ם. מחלת ה - RSD - Reflex Sympathetic Dystropht היא תסמונת קלינית המופיעה בדכ' אחרי חבלה ואפילו מינורית עם סימנים קלינים קשים בגפים, נפיחויות וכאבים עזים. הטיפול בתא לחץ בתסמונת זו הוא טיפול נסיוני עם דיווחים מועטים בספרות הרפואית על הצלחה טיפולית, גם הניסיון בארץ הוא דל ואינו מעודד. רציונאל הטיפול ההיפרברי הוא באפשרות הורדת הבצקת, הפחתת הלחץ התוך ריקמתי ולכן הפחתת הכאבים.

30/10/2002 | 18:01 | מאת: אלדן

אני ילד בן 13 לאחרונה לפני כמחצית השנה חליתי במחלה, אני צולע מאוד והוריי ואני מבוהלים מהמחלה רציתי לקבל קצת אינפורמציה ממה נגרמת המחלה ואיך ניתן לטפל בה שכן פנינו לרופאים רבים שאמרו לנו שכל שעלינו לעשות הוא להמתין בסבלנות וקשה לנו עם תשובה שכזו. אשמח אם תענה לי תודה.

02/12/2002 | 10:37 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום רב אלדן, לצערי אינני מספיק בקי במחלה זו, אינני אורטופד, אנו מטפלים בעזרת תא הלחץ בפגיעה דומה במפרקים גדולים, בעקר מפרק עצם הירך אצל מבוגרים. אופי המחלה שונה במקצת אצל ילדים, יש אמנם החושבים כי תהליך המחלה הראשוני הוא זהה, כלומר כתוצאה מבעיה בכלי דם קטנים מקרוסקופים בתוך העצם נוצרות בצקות קטנות. אני מציע לכם לפנות לפרופ' דני רייס הוא האורטופד המומחה גם בבעיות אלה. טל - 048383680 , כל טוב ותהא בריא.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)