כאבים ושריפה ברגליים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/09/2002 | 11:29 | מאת: קובי

שלום, אבי סובל משריפה וכאבים ברגליים מזה כחודשיים, אבי סכרתי משנת 1973 אבל מאוזן בכדורים בלבד. הוא כבן 71. לאור הבעיה הוא הלך לרופא אורטופד שלא מצא שום בעיה, לאחר מכן הופנה לרופא המתמחה בסוכרת שנתן לו מספר בדיקות דם(שהיו תקינות) והפנה אותו לרופא המתמחה בכלי דם, בכלי דם בדקו אותו הרופא ולא מצא שום ממצא אבל שלח את אבי לדופלר, בבדיקת דופלר לא נמצאה כל בעיה. כעת שום רופא לא מצא בעיה אבל "שריפת הרגליים" וכאבים ממשיכה. אבי לא סובל מעודף משקל ונמצא בכושר גופני טוב. האם טפול בתא לחץ יכול לעזור?

20/09/2002 | 19:52 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לקובי, הטיפול בתא הלחץ, כלמר נשימת 100% חמצן בלחץ סביבתי הגבוה מהלחץ האטמוספרי הרגיל, יכול להיות לעזר כאשר קיימת בעית אספקת דם וחמצן לרקמה. לפי הפרטים שאתה מוסר, כנראה לאביך אין בעית אספקת דם לרקמה אלא מעורבות של מערכת העצבים הפריפרית באזור הגפיים על רקע מחלת הסוכרת. במקרה זה אין מספיק הוכחות מקצועיות שטיפול בתא לחץ יכול לעזור,רופא פנימאי או נוירולוג המתמחה בסיבוכי סוכרת יכול להיות לך לעזר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)