פצע סכרתי עם אסכמיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/09/2002 | 21:37 | מאת: SPC

אבי (72) סכרתי, שוכב במרכז רפואי שערי צדק בי-ם למעלה מחודש אחרי אוטם וניתוח להרסת נמק בו נכרתה חצי כף רגלו. הפצע אינו מתאחה. הרופאים ממליצים על ניתוח מעקפים ברגלו. אבי מסרב לניתוח. האם יש דרך אחרת?

17/09/2002 | 10:40 | מאת: דר' יהודה מלמד

ניתוח מעקפים ישפר את זרימת הדם לגפה ובוודאי לרופאים שקבעו את הצורך כל הנתונים המקצועיים להמלצתם. כללית, אספקת דם מספקת לרקמה מהווה תנאי חשוב לתהליך ריפוי פצע ובמיוחד על רקע מחלת הסוכרת. גם להצלחת הטיפול המשולב עם תא לחץ חייבת להיות אספקת דם ולו מינימאלית. ניתן לבדוק בבדיקה לא חודרנית את לחצו החלקי של החמצן בריקמה באזור הפצע וכיצד לחץ חלקי זה משתנה תוך כדי נשימת 100% חמצן בלחץ סביבתי רגיל ובתנאי תא הלחץ. לפי תוצאות בדיקה זו ניתן להעריך האם קיימת אספקת דם מספקת ליעילות הטיפול בתא לחץ או שניתוח מעקפים הוא הכרחי. במרכזנו בבית החולים רמב''ם וגם במרכז לרפואה היפרברית בבית החולים אסף הרופא ניתן לבצע בדיקות אלה.

17/09/2002 | 19:08 | מאת: SPC

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)