טיפול בפצעים במשאבת ווקום - VAC

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/09/2002 | 11:22 | מאת: יעקב

שלום ד"ר שמעתי שיש משאבה לטיפול בפצעים כרוניים קשיי ריפוי, שנקראת משאבת וקום או VAC מה דעתך על הטיפול במשאבה ? איפה ניתן להשיג אותה ? יש לי פצע עקשני וגדול ברגל כתוצאה מסוכרת כבר 5 שנים [email protected]

09/09/2002 | 14:19 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום ליעקב, מכשיר ה - VAC הינו מכשיר המייצר תת לחץ מקומי באזור הפצע בעזרת משאבת ווקום. תת הלחץ המקומי גורם לשאיבת הפרשות הפצע בצורה אקטיבית. ישנן עבודות המצביעות על החשת תהליך הריפוי בעזרת מכשיר זה, במיוחד בפצעים על רקע לחץ מקומי פצעי לחץ, פצעיים סוכרתיים מפרישים ואחרים. בבית החולים רמב''ם במחלקה לכירורגיה פלסטית משתמשים בשיטה זו בשילוב עם אמצעיםאחרים. במידה והפצע על רקע הסוכרת הוא עם מרכיב איסכמי, כלומר חוסר חמצן לריקמה כתוצאה ממחלת כלי הדם הקטנים, הטיפול המשולב עם תא לחץ הוא היעיל ביותר. ניתן כמובן לשלב את הטיפול בפצע עם מכשיר ה - VAC יחד עם הטיפול בתא הלחץ. בנושא ההתאמה לטיפול בתא לחץ תוכל לקרוא את תשובתי לשואל שלפניך. שנה טובה והחלמה מהירה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)