פצע כרוני על רקע סוכרת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

04/09/2002 | 11:36 | מאת: אלחנן

אני סובל מסוכרת ויש לי פצע בכף רגל כבר למעלה מחצי שנה שאינו מתרפא. שמעתי על תא הלחץ ורופא הקופה מסרב לשלוח אותי לטיפול בטענה שהטיפול לא עוזר, מה עלי לעשות?

05/09/2002 | 14:19 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לאלחנן, פצעים קשיי ריפוי על רקע מחלת הסוכרת נמצאים בסל השירותים של משרד הבריאות כהורית לטיפול משולב עם תא לחץ. זכותך המלאה לקבל טיפול זה במידה ואתה עומד בקריטריונים הרפואיים. על מנת לדעת זאת, חובתו המקצועית של הרופא המטפל או הרופא המומחה בתחום לשלוח אותך לבדיקת התאמה באחד ממרכזי תא הלחץ, או של בית החולים אסף הרופא או של רמב''ם לבדיקת התאמה לטיפול. בבדיקה זו ניתן לקבל הערכה מקצועית רפואית לגבי מצב מיטת כלי הדם הקטנים באזור הפצע והפצע עצמו ותגובתם למינון גבוה של חמצן הניתן בתוך תא הלחץ, ומכאן להעריך סיכויי הצלחת הטיפול המשולב עם תא הלחץ. במידה ונמצאת מתאים, הקופה המבטחת חייבת לצייד אותך בטופס התחיבות לטיפולים! אני מקווה מאוד שבעקבות פניתך לרופא המטפל הוא כבר התעדכן בספרות ובמאגרי המידע ויחזור בו מאמירתו לגבי הטיפול בתא הלחץ. שנה טובה ואיחולי החלמה מלאה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)