תא לחץ ובעיית קרנית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/08/2002 | 16:15 | מאת: ברוריה

יש לי שאלה,בעקבות טראומה עברתי 3 פעמים השתלת קרנית שנדחו..נשארתי עם כאבים ,עקב לחץ תוך עיני משני ,שהתפתח בעקבות ההשתלה השלישית...אי אפשר לתת לי יותר טיפות מכיוון שפתחתי אלרגיה לכולם..טיפולים בלייזר עזרו במידה רבה, אבל עדיין יש לחץ וכאבים..שאלתי היא האם ניתן לטפל בעין עם קרנית דחוייה בתא לחץ??? אני מוכנה אפילו לעבור טיפול כזה בתור ניסוי אם צריך, כיון שנמאס לי כבר מכל הטפולים הידועים שעד כה לא עוזרים כל כך.. תודה על התשובה ברוריה רימוני

27/08/2002 | 11:10 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לברוריה, אינני יודע להשיב בוודאות לשאלתך, במידה ודחיית הקרנית נובעת מחוסר חימצון מספיק לרקמה, הרי כיוון מחשבתך נכון. לעניות דעתי, למקרה שאת מתארת אינדיקציה טיפולית זו אינה מוכרת לטיפול בתא לחץ. דר' מיכאל גלבוע ודר' יצחק בירן ממחלקת עיניים ברמב''ם הינם גם רופאי עיניים מומחים עתירי נסיון וידע וגם בקיאים בנושאי תא הלחץ, מציע לך לפנות לאחד מהם בשאלתך זו.

27/08/2002 | 11:27 | מאת: ברוריה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)