חוקיות הצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

18/10/2004 | 12:44 | מאת: רועי

האם לבעלי חוסר באנזים G6PD מותר לבצע צלילת נייטרוקס ואוויר דחוס?

שלום לך רועי, קימת סבירות תאורטית (עם תימוכין מעשיים מחקריים די מועטים) שחוסר באנזים G6PD חושף את הצולל ב100%חמצן לאפשרות של פגיעה בכדוריות הדם האדומות ולהמוליזה, (אפשרות שלא הוכחה בבני אדם חד משמעית עד כמה שזכור לי). מדובר בחשיפה ממושכת ל 100% חמצן ועל כן יש לקחת זאת בחשבון כאשר מדברים על צלילות חמצן. אחוזי החמצן הנהוגים בניטרוקס ובוודאי השימוש באוויר דחוס אינו חושף לדעתי לבעיה זו. במכון לרפואה ימית של חיל הים יש חומר בנושא ובזמנו גם נערכו בנושא מחקרים ואני בטוח שתוכל לקבל תשובה עדכנית ומפורטת יותר. הטלפון - 048693040 ומפקד המכון הוא סגן אלוף דר' יוחאי אדיר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)