שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/08/2002 | 09:53 | מאת: צילי

שלום אני חולה בלופוס SLE ,עם מעורבות כלייתית, לאחר טיפולים כימוטרפיים. בנוסף לקיתי בAVN של הברכיים + מפרק הירך, כיום הכאבים בברכיים כמעט ולא קיימים. נשאר הכאב במפרק הירך. (עקב סטרואידים) רציתי לשאול האם תא לחץ יכול לעזור למפרק הירך? האם אין חשש עקב הרקע הרפואי? תודה מראש

26/08/2002 | 15:49 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לצילי, נזק למפרק הירך אכן עלול להיות סיבוך לאחר נטילת סטרואידים ממושכת. כבר נשאלתי בנושא ולהלן תשובתי שניתנה לשואל אחר בבעיה דומה: נטילת סטרואידים ממושכת היא אחת הסיבות העלולות לגרום לנמק עצם אווסקולרי בעיקר בראש צוואר הירך או לעיתים גם בפרקים אחרים. את חומרת הנזק ניתן היום להגדיר על פי הופעתו ב MRI . במידה והנזק עדיין בדרגות I או II כלומר בעיקר נזק בצקתי תוך לשידי ועדין ללא שינויים פתולוגים גרמיים, ניתן להשיג תוצאות טובות מאוד בטיפוליי תא לחץ יום יומיים, בדרך כלל כ - 60 טיפולים. במקרים שלא על רקע סטרואידים, אותם המקרים שבהם הרקע לא ברור ( אידאופאטים ) ניתן להגיע ב 92% מהמקרים לריפוי מלא המוכח ב MRI . במקרים על רקע סטרואידים ניתן, לדעתנו, בדרגות פתולוגיה אלה, להגיע ברוב המקרים רק לעצירת התהליך, אך הדבר מחייב טיפולים רבים יותר. בכל מקרה, עם מדובר בראש צוואר הירך, אין לדרוך לחלוטין על הרגל הפגועה, שימוש בקביים הוא הכרחי!

16/09/2002 | 22:24 | מאת: שרה

בעלי קיבל cva האם יש נסיון טיפולי בתא לחץ האם יכול להגרם נזק בטיפול?

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)