פינוי חנקן אצל העובר

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/10/2004 | 11:40 | מאת: צלילה בהריון

כיצד מתפנה החנקן אם לא באיוורור? ריאות העובר הרי מלאות בנוזל. כ"כ, כיצד מתמודד העובר עם ריכוזי הגזים בדם העובר דרך השיליה? האם יש מעבר?

לאלמונית או לאלמוני שלום, בזמן עליה מצלילה, החנקן אכן מתפנה אך ורק דרך מנגנוני הפילטרציה המשוכללים של הריאה ובמקרה הנשאל, כמובן מדובר בריאת האם. כל זמן שהחנקן נמצא במצב מומס בדם ולא כפזה גזית הרי הוא עובר דרך מחזור הדם דרך חבל הטבור. כאשר נוצרת פזה גזית כל שהיא בצורת בועיות קטנות, זאת כתוצאה מעליה לא נכונה, בעיקר קצב עליה לא נכון, אזי כמובן העובר חשוף ביותר למחלת הדקומפרסיה ! זאת הסיבה העיקרית מדוע הרופאים לא ממליצים על המשך צלילה בעת הריון. לדעתי הפרטית, ניתן להמשיך לצלול צלילה ספורטיבית במקרים אלה בצורה מבוקרת וקפדנית מאוד, להנאה וללא מאמץ, לעומק שלא יעלה על 10 מטר למשך זמן כשעה, כלומר סוג צלילה שאינו חושף לחלוטין למחלת דקומפרסיה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)