חזרה לצלילה אחרי תאונה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

28/09/2004 | 08:01 | מאת: אהוד

שלום לך דר' מלמד, אני בן 45, צולל וותיק למעלה מ 10 שנים, נפגעתי קשה בתאונת דרכים ונגרם לי קרע בריאה. המקרה היה לפני כחצי שנה. האם אוכל לחזור לצלול? היום אני בריא לחלוטין ללא כל בעייה. תודה.

שלום לאהוד, קרע בריאה עלול להשאיר צלקת, פתולוגיה העלולה לחשוף את הצולל במקרי עליה מהירה לחבלת לחץ ריאתית. היות ואתה צולל מנוסה ולא לפני קורס צלילה, תוכל לחזור לצלילה אך רק לאחר שתעבור צילומי CT על מנת לשלול צלקת מעין זו וכן תפקודי ריאות מלאים אצל רופא ריאות. במידה וכל הבדיקות תקינות תוכל לחזור לצלילה. ליתר פרטים אתה מוזמן להתקשר - 048377851

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)