צלילה לחולה באי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/09/2004 | 21:36 | מאת: אליהו

דר' מלמד שלום! אני בן 44 חולה באי ספיקת כליות סופנית , שאלתי היא אני מאוד רוצה לעבור קורס צלילה וכמובן לצלול, יש לציין שמחוץ למחלה הנ"ל אין לי מחלות אחרות, האים אפשרי הדבר? תודה,

שלום לאליהו, התשובה מורכבת מאוד וההחלטה הסופית הספציפית צריכה להינתן בשיתוף עם הנפרולוג המטפל, רופא צלילה בכיר ובמיוחד רק לאחר שאתה תבין את כל המשמעויות! בעיקרון במידה ואכן אין כל מחלה אחרת ברקע, ניתן, לדעתי, לצלול במקרה שלך אך יש לזכור כי נתונים רבים עלולים להשפיע וחייבים להילקח בחשבון כגון: לעצם השהיה במים באימרסיה כבר יש השפעה על איזון הנוזלים, שהייה בים בשמש, תזונה ושינויים באלקטרוליטים (באשלגן למשל) ואולי נטיה להפרעות במערכת עצבים, הצלילה לא יכולה להיות בסמוך לדיאליזה, לא לפני ולא מיד אחרי ועוד ועוד. בעיקר הנושא מורכב יותר כאשר מדובר על מעבר קורס צלילה ולא על צולל שהוא כבר מנוסה. פנה לנפרולוג המטפל בך לחוות דעתו והמלצתו ולאחר מכן לרופא צלילה בכיר במקום מגוריך. לפרטים אתה מוזמן להתקשר אלנו 048377851.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)