תא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/08/2002 | 18:24 | מאת: שירה

אבי סובל מבעיות עור עם אבחנה של Bullous Pemphigoid עם ריבוי של פצעים וכן מבעיות בכלי הדם (יש לו חסימה מסוימת) הוא בן 73 שמעתי נפלאות על הטיפול בתא הלחץ האם לדעתך יכול הדבר לסייע בידו ולהקל על סבלו האם יש גם סיבוכים ותופעות לוואי לטיפול הנ"ל?? מה המחיר לטיפול שכזה ?

25/08/2002 | 15:34 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לשירה, אכן, טיפולי נשימת 100% חמצן בתוך תא לחץ עשויים להיות יעילים לפצעים קשיי ריפוי מסוג אותו את מתארת, בעיקר עם קיימת הפרעה בכלי דם קטנים ורמת החימצון ברקמה ירודה. על מנת לדעת האם אביך עשוי להיות מתאים לטיפול משולב זה, כדאי להפנותו למרפאה לכרורגיה פלסטית של בית החולים רמב''ם. במידה וימצא מתאים, הטיפול נמצא בסל השירותים של משרד הבריאות ועל הקופה המבטחת לצייד את החולה בטופס 17. הטיפול אינו כרוך בסיבוכים ותופעות לוואי לטיפול בתא הינן נדירות ביותר ונמנעות על ידי צוות מקצועי ומיומן.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)