הפרשי לחצים סחרחורת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/09/2004 | 08:16 | מאת: דרורי

אני חושב שאולי הבעיה שלי נוגעת לכאן, אבל גם אשאל ב-א.א.ג כשאני מקנח את האף, אני עובר תקופת סחרחורת, כ-10 דקות. אותו הדבר קורה לי כאשר אני עולה לטיסה , סתם מקבל סחרחורת לכמה זמן. לפני כמה שנים הייתי אצל רופאת א.א.ג, עולה מרוסיה (לא יודע להשיג אותה) היא הביטה לי דרך האף, נתנה נשיפה באיזו צינורית ושחררה לי את כל הבעיה לתקופה ארוכה. יש איזה רופא שמשתמש בשיטות כאלו.

שלום לדרורי, אכן אי שיוויון לחצים פתאומי בין שני צידי עור התוף באחת משתי מהאוזניים בעת עליה פתאומית בלחץ בתוך חלל הפה והאף, כמו בעת קינוח אף, זו תופעה העלולה להביא להתקף סחרחורת. הסיבה נעוצה בחוסר איוורר תקין בין האוזן התיכונה וחלל הפה והאף באחת משתי האוזניים. פנה לרופא מומחה אף אוזן גרון לבדיקה ולטיפול.

01/01/2005 | 16:59 | מאת: סאני

האם נכון שיש לקנח כל נחיר בנפרד?

24/05/2007 | 13:18 | מאת: henci

כבר כמה שנים טובותאני סובל מסחרחורת אך לא קבוע אלא כ15 עד 20 ימים ולאחר מכן מצבי תקין. אני בן 75 ומתעסק בפעולות ספורט להן לחץ דם גם תקין. בעבר נבדקתי בבית חולים רבין במחלקת שמיעה וכל הבדיקות התקבל תקין. בזמן אחרון יותר מ20 ימים והסחרחורת ממשיך זמן מאשר בעבר כולל לילה. שאלתי אחד ויחידה לאן נתן לפנות כדי לפתור את הבעייה. תודה רבה הנצי

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)