היפר ונטילציה!!!

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/08/2004 | 11:47 | מאת: אייל חורב

ד"ר יהודה מלמד שלום; אני צולל כבר שנה וכבר יש לי כ70 צלילות וכמובן יש לי ציוד משלי והכל בעיקרון חיפשתי את הטלפון שלך ודרך ווינגיט הגעתי לנעמה קונסנטין אשר המליצה מאוד כי אפנה אליך לפני כחודש צללתי באילת באתר חוף הדקל כאמור אני צולל 2 כוכבים כאשר וכמובן יש לי מחשב צלילה נכנסתי למים עים חמצן (בלי נייטרוקס) וכשהייתי בעומק של כמעט 37 מטר לפתע החלה נשימתי להאיץ ונשמתי נשימת כלב מיד כשה חשתי כשהמצב מדרדר אחזתי ביד הבאדי שלי וסימנתי לו שמשהו לא בסדר ושצריכים לעלות הוא אחז בידי והחל את תהליך העליה אני עצמתי את העניים והתחלתי במין מדיטציה עצמית ע"מ להרגע וכשהגעו לעומק של 17 מטר התופעה פחתה עד כדי נעלמה כמובן יצאתי מהמים ולא הי זכר לתופעה אודה לך באים תוכל לנסות להסביר לי למה קרה לי מה שקרה ( אני רוצה לציין שרוב הצלילות שלי הן צלילות עומק אני מרגיש מאוד בטוח בעומק) ולציין שבמקצועי אני ספורטאי ככה שפיזיולוגית אולי המערכות שלי קצת יותר חזקות מאדם ממוצע??????????.

שלום לאייל, מצבים רבים בצלילה עלולים להביא לנשמת - נשימות מהירות ושיטחיות (בדרך כלל היפוונטילציה ולא היפרוונטילציה - שזה איוורור ביתר) הנגרמות כתוצאה מתשלובת של מרכיבים רבים בצלילה בהם גם בעיות רפואיות, בעיות גז הנשימה ופרופיל הצלילה (37 מטר עם אוויר - חשיפה בהחלט אפשרית לשיכרון המעמקים!! עומק שאינו מותר לצלילה ספורטיבית 2 כוכבים), מאמץ מיותר בצלילה, בעיות מכשור וכדומה. ברוב המקרים הגורמים לנשמת הם חוסר ידע ותובנה!, הכשרה ונסיון לא מספיק. בוודאי לא צללת עם חמצן ל 37 ככתוב בתיאורך אלה עם אוויר ועל מנת לענות בדייקנות על שאלתך אני זקוק לתחקור הרבה יותר מדויק. צלצל ל 048377851 לתאום פגישה.

16/08/2004 | 13:54 | מאת: אייל חורב

ד"ר יהודה שלום ; קודם כל תודה על התייחסותך לנושא. שנית נכון צללתי עים אויר לא עים חמצן (התבלבלתי).ונכון שעומק כזה לא מותר לצולל 2 כוכבים .בדרך כלל אני לא חורג ממגבלות העומק המותר. וכנראה שבחריגה הראשונה שלי קרה מה שקרה אני אצור קשר בהקדם ואז אפרט בפניך את השתלשלות האירוע אז תודה ...

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)